Csalamádé
4- kl káposzta, 3- kl paprika, 1/5-kl zöld paradicsom, 1- kl hagyma, fél kl uborka, 4 -dcl 20% ecet, 40- dkg cukor, 16-dkg só, 2- k kanál borkén, 2-k kanál benzonát, ez 10 kl lessz.
jó étvágyat:
Párizsi torta.
40-dkgliszt, 1 e k méz,7 dkg zsir, 1 sütőpor, 2 tojás,5dkg por cukor és annyi tej hogy nyujtható legyen.s ebből 4 lapot sütünk.
Krém::4 kanál lisztet, fél l tejbe meg főzük. 20dkg rámát , 20dkg porcukorral habosra kavarunkés a ki hült főzött krémhez hozzá adjuk. A krémet ketté vesszük és az egyik felébe vaniliát , a másik felébe kakaót teszünk, és meg kenjük az egyik lapot vaniliással a másik lapot kakaóssal, a harmadik lapot is vaniliássalés a tetejére csoki máz kerül.
jó étvágyat:
HÓLABDA.
25-dkg liszt, 40-dkg porcukor,8-dr tojás, 1-cs sütőpor, 8- evő k forró viz.3 evő k kakaó
Krém:3dcl tej 3 ek liszt ezt megfőzzük .a tésztát ketté vágjuk és kiszagatjuk pogácsa szaggatóval, a közepét megkenjük a krémmel és össze ragaszuk, és bele forgatjuk kókuszreszelékbe.
jó étvágyat: